Koyunların Politikası

Sosyal medyanın çok kullandığı “akkoyunlar” ifadesi, milletimizin büyük bir seçmen kesimini hedef alır. Bu ifadeyi önceleri yadırgamıştım ama desteklenen siyasi partinin sürüp giden politikası, yadırganan ifadeyi haklı kılmaktadır. Çünkü ben Demokratım deniyorsa, kurallarına uyacaksın. Ya da, Demokrasi ve Politika kavramlarını bilmeyen Ortadoğu milletleri gibi olmayı göze alacaksın.

Modern dünyada demokrasi, insan olmanın ilk şartı olmuştur. Buna rağmen egoları için dünya kabadayısı olmuş devletler de vardır. Örneğin, petrolü için Ortadoğunun bir ülkesine saldıran kabadayı devlet, oradaki millete öncelikle size demokrasi gelecek der ama despotluğun alasını uygular. Bu durumda, zaten demokrasi ile tanışmamış mağdur halk, olmaz olsun demokrasi diye düşünür.  Mesela, Avrupa’nın savunmasız ama demokrat bir ülkesine neden saldırılmadığını, demokrasinin milletlerin en etkili savunma sistemi olduğunu düşünemez.

Demokrasiden habersiz Ortadoğulu petrol denizi üzerinde yaşar ama hayat standardı beş grup olan dünya milletleri sıralamasında 4.guruptadır. Çünkü imkânlar, içteki aç kurtlar ile dıştaki güçlü yırtıcılar arasında paylaşılır. Ülkemiz cumhuriyet ile birlikte Ortadoğu kapsamından çıkmaya çalışmış ama sonrasında, kurt politikacılar ile koyun seçmenler birleşip cumhuriyet ve ilkelerine karşı savaş açmışlardır. Yani, günümüzün her açıdan tanımı budur.

Sebep, 1200 yıl önce göçerek Anadolu’ya yerleşen Türklere, İslamiyet maskesi ile ilk kumpası kuranlar Araplardır. Bu yüzden ezan sevgisi ile bayrak sevgisi karışmıştır. Kur an’ı Türkçeleştirip iyi anlasaydık, bu iki sevgiyi birbirine karıştırmamış olurduk. Bu hatamız, bilinen kurt karakterimizi etkilemiş ve doğal olmayan kurt koyun anlaşması ile “koyunların politikasını” geçerli hale getirmiştir.

Bakınca anlaşılan yönümüz Avrupa’ya, yani Demokrasiyedir. Makam ve koltuk hırslı politikacılar, ömür boyu seçilip saltanat sürmek için tarikat ve cemaatlere tavizler vererek, yönümüzü orta doğuya çevirdiler. Buda, nüfusun yarısı olan kadınlara insanlık dışı bakılma ve halkın tamamını demokrasiden yoksun bırakılmasıdır. 21.yy’da ve orta çağ yönetimi ile demokrat olunur mu?

İktidar hırsının hastalık haline gelişini bir örnek ile anlatalım. Son günlerin en önemli yakın çevre olayı Azerbaycan Ermenistan savaşı olup, bizim için de çok önemlidir.  Ayrıca, ülke yönetiminin ekonomik ve siyasi sorunları vardır. Ama iktidar, muhalefeti Ermenistan yanlısı yalanı karalamaya çalışıyor. Bu ülke artık resmen Ortadoğuludur. Bu yüzden hiç kimse makamını bırakmak istemiyor. Eğer bir asırlık cumhuriyeti yaşamış halk, böylesine çirkin bir yalanı doğru görüyorsa yazıklar olsun.

17 Ekim 2020

Hüsnü ARSLAN

Reklam

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s